Preview Mode Links will not work in preview mode

Lärarstudentpodden

Jun 9, 2021

Bjuda hem eleverna och baka pizza ihop? Hör lärarproffsen om hur de bygger relationer till sina elever. Avsnittet gästas av prisbelönta lärarna Jimmy Askelius och Maria Wiman.

Jimmy Askelius vann 2020 priset Årets Mellanstadielärare och Maria Wiman vann Sveriges bästa lärare 2019. De pratar...


May 26, 2021

Lär dig äga ditt klassrum! Lärarna Jonas Nilsson och Olle Linton delar med sig av sina erfarenheter, tabbar och tips. Hur hanterar man stöket i skolan, kan man vara blyg som lärare och hur möblerar man i klassrummet?


Apr 21, 2021

Då är penna och papper faktiskt bäst – experterna om hur man skapar bra digital undervisning. Olle Linton och Karin Nygårds är prisbelönta lärare. I Lärarstudentpodden delar de med sig av sina bästa tips och största pinsamheter.


Mar 24, 2021

Så lyckas du på anställningsintervjun! Du har sökt ditt första lärarjobb och blir kallad på intervju. Vi pratar om frågorna som alltid dyker upp, hur ska du förbereda dig, vilka frågor du själv bör ställa och vad du absolut inte ska säga om du vill ha jobbet.  

Gäster i avsnittet är Semira Vikström,...


Feb 24, 2021

Så fixar du allra första tiden som lärare! Prisbelönta högstadieläraren Maria Wiman har precis släppt en bok där hon delar med sig av sina bästa råd till dig som är ny i yrket. Maria svarar på lyssnarfrågor och avslöjar de allra mest pinsamma ögonblicken i början av sin egen lärarkarriär.